Masz bloga? Promuj go u nas za darmo i zarabiaj na tym! kliknij            Rosoklub - zobacz jak wiele zyskujesz! kliknij

Lukier to bardzo ważny składnik, bez którego cukiernicy nie potrafią się obejść.  Lukier można wykonać samemu – bardzo łatwo i szybko. Wystarczy kilka składników aby ciasto prezentowało się i smakowało wybornie

Jak zrobić lukier? Przepis

 

1. Składniki potrzebne do przygotowania lukru:

cukier puder – przesiany przez sitko (6 łyżek)

sok z cytryny (2 łyżki)

gorąca woda (1 łyżka)

2. Zmieszaj sok z cytryny z wodą. Jeśli w soku pływają fragmenty miąższu z cytryny, po prostu przecedź go wcześniej przez sitko


R E K L A M A

3. Do roztworu wody z sokiem dosypuj pomału cukier puder. Pamiętaj przy tym aby mieszać cały czas łyżką. Użyj około 200 g cukru pudru na każde sześć łyżek płynu. Jeśli Twój lukier jest za rzadki, po prostu dosypuj więcej cukru pudru. Podana ilość składników jest wystarczająca na polukrowanie jednej dużej wielkanocnej baby

4. Lukier jest dobry kiedy osiągnie konsystencję przypominającą śmietanę

5. Przygotowany lukier najlepiej jest wykorzystać od razu – polewając nim wypieki

Mamy nadzieję, że artykuł Ci się spodobał 🙂 W tym miejscu, jeśli chcesz, zapraszamy Cię na wyjątkowo korzystne zakupy! Jeśli jesteś kobietą sprawdź koniecznie co dla Ciebie mamy tutaj. Panom polecamy miejsce tutaj. Dla Twojego dziecka - dziewczynka tutaj, chłopiec tutaj. Wszystko dla Twojego domu tutaj.

 
The following two tabs change content below.

Black Swan

Zdrowy tryb życia, moda i uroda to moje życie 🙂 Moją wielką pasją jest również narciarstwo. Na Rosomagu postaram się zamieszczać ciekawe rzeczy oraz prezentować Wam skuteczne i sprawdzone produkty.